Kun viime kerralla laitoin kauniita maisemia, niin nyt vastapainoksi rumia lintuja :) .

 

Naakka

Naakan tunnistaa sen värityksestä.Naakka on hyvin tummanharmaa lähes musta. Niska ja kaulan sivuosa on vaaleanharmaa.Silmät ovat vaaleat, kun taas esim. variksella ja mustavariksella on tummat silmät.

589387.jpg

 

589408.jpg

 

Naakka elää noin 5-20 parin yhdyskunnassa. Naakka on uskollinen puolisolleen vuodesta toiseen.

Naakat ovat siitä erikoisia lintuja että ne välittävät tietoa sukupolvelta toiselle esim. tieto jonkin paikan vaarallisuudesta välittyy siten että kun vaaran kokeneet naakat ovat jo kaikki kuolleet, myös uusi sukupolvi välttää kyseistä paikkaa.

Naakka on muuttolintu, joka lähtee lokakuussa ja tulee takaisin huhtikuun puolivälissä.

Naakka painaa 180-265 grammaa ja on noin pulun kokoinen.

Naakka voi elää 16 vuotta.

Naakka on kaikkiruokainen, mutta toisin kuin muut varislinnut, naakka ei mielellään syö toisten lintujen munia ja poikasia.

 

Korppi

Korpin tuntomerkkejä ovat: musta väritys, pitkä kiilamainen pyrstö ja järeä nokka. Korppi on varista ja mustavarista isompi (variksen pituus on noin 47 cm, mustavariksen pituus on noin 45 cm ja korpin noin 65-70 cm). Korppi painaa keskimäärin 1,3 kiloa. Korpin äänet ovat "krr", "kroo", "klong", "glok", "krroa" tai "korrp".

589503.jpg

Korppien parisuhde on elinikäinen. Korppiparit asuvat kaukana toisistaan ja jokaisella parilla on kymmenien neliökilometrien reviiri.

Korppi on kaikkiruokainen.

Korpit voivat elää yli 20-vuotiaiksi.

 

Mustavaris

Mustavariksen tuntomerkkejä ovat kokomusta väritys ja vaalea nokantyvi. Mustavaris on noin variksen kokoinen.

589569.jpg

Mustavaris on melko harvinainen lintu ja se pesii vain muutamalla paikkakunnalla Suomessa: Oulussa, Vaasassa ja Porissa.